NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.
Vloženo 15. 05. 2017.

V RATIBOŘICÍCH BYLO SLAVNOSTNĚ OTEVŘENO "HERECKÉ MUZEUM".



Samozřejmě, slavnostní otevření nebylo možné pominout.

Tomáš Magnusek nápaditě na jídelní lístek místní restaurace napsal následující povídání:

Osobní vzkaz:
Vážení návštěvníci, dovolte mi, abych Vás přivítal v naší restauraci a především Vám upřímně popřál, aby se Vám v těchto prostorách líbilo, aby Vám zde chutnalo, aby jste se tu cítili dobře, zkrátka, aby jste bylo šťastní, protože věřím, že kdo je šťastný, má vše - zdraví, lásku, finanční i rodinné zázemí, Já, moje rodina, přátelé a desítky dalších partnerů jsme se snažili vybudovat klidné a přívětivé prostředí, kde to bude Vám, našim hostům, připadat jako doma. Posouzení, zda se nám to povedlo, nechám na Vás.
Osobně si přeji, aby tomu tak bylo. Děkuji Vám, že jste k nám přišli a věřím, že se zde třeba i potkáme. I díky Vám projekt hereckého domu (restaurace, muzeum, víceúčelový sál, penzion atd.) bude žít, fungovat a rozvíjet se.
Váš Tomáš Magnusek.

Historie realizace projektu:
2011 - poprvé mluvím o nápadu vytvořit herecké muzeum či filmové studio. Místem, kde bych tento projekt chtěl realizovat, bylo původně centrum Náchoda.

2012 - navštívil jsem poprvé dům čp. 12 v Ratibořicích nazývaný Monaco. Od té doby jsem o něm přemýšlel. Rozhodnutí o koupi nemovitosti přichází až na konci roku 2014 po několika dalších návštěvách.

2015 - v únoru podepisuji smlouvu o koupi nemovitosti s jejími majiteli, od té chvíle začíná období zajištění financování, tedy shánění partnerů a vyřizování úvěru.

2015 - v dubnu mi předává Ing. Arch. M. Pour studii a návrh realizačního řešení budovy a přístavby.

2015 - v červnu zahajujeme bourací práce na původní budově, která byla v kritickém stavu, opravujeme původní střechu a podřezáváme budovu.

2015 - v srpnu je hotový projekt Ing. M. Slavíka k hereckému domu celý, vymyslel jsem mu název Viktorka.

2016 - v lednu se koná tisková konference k projektu, na kterou přichází desítka českých herců, patronem hereckého muzea je jmenován Martin Dejdar.

2016 - v květnu získáváme úvěr od České spořitelny a stavební práce na Viktorce se naplno rozjíždějí.

2016 - na přelomu srpna a září je hotová přístavba domu a pracuje se na zastřešení, mezitím se uvnitř původní budovy střídají řemeslníci.

2016 - během roku navštěvují stavbu i někteří čeští herci. Mimo našeho patrona i L. Švormová, prezident herecké asociace J. Hromada, E. Vejmělková, E. Hrušková či J. Přeučil.

2017 - konec dubna spuštěn provoz restaurace.

13.5.2017 - slavnostně otevřena celá budova pro veřejnost.

Podívejte se na několik fotografií ze slavnostního otevření ale i z přilehlého "Babiččina údolí":





































Vidíte, vstupní oslava byla velkorysá, jídlo a pití v místní restauraci PERFEKTNÍ.

Ale jako obvykle nabízím fotogalerii:



HERECKÉ MUZEUM S PŘÍSLUŠENSTVÍM V RATIBOŘICÍCH OTEVŘENO



Jindřich Buchal.